Medicott deken / dekbed

  • Uitverkocht
  • Beschrijving
  • Meer details

60 x 80 cm

Medicott dekentje die ook als dekbedje gebruikt kan worden in een hoes.

Dé oplossing bij toepassing van katoen en katoenmengingen. Tegen schimmels en stofmijt. Deze zijn gezamelijk zeker voor 25-30% de oorzaak van alle allergieën. Astmatische aandoeningen worden zelfs voor ongeveer 50% veroorzaakt door de huisstofmijt. Zelfs bij langdurige vochtigheid geen schimmels meer, die de ontwikkeling van de huismijt bevorderen.

- Belast het milieu niet!
- Hygienisch, mens en huidvriendelijk, bestand tegen veel, en langdurig gebruik.

Materiaal:
Buitenkant: Thermo-care 80% katoen / 20% polyester
Vulling: Minimaal 90% katoen
- Anti-allergisch
- Medicott
- Machine-wasbaar 60 graden

Merk: ABZ
Afmeting: 60x 80 cm
Kleur: Ecru

Wat is Medicott® ?

Medicott® is een reeks van speciale bewerkingen gericht op het zuiver maken van een 100% katoenen doek en de diverse katoenmengingen, op een zodanige manier dat we kunnen spreken van een antiallergische tijk wat betreft schimmels en huisstofmijt.  
Het proces is er dus niet op gericht rechtstreeks de mijt te bestrijden (met allerlei chemische producten), maar door verandering van het ‘milieu’ te voorkomen dat ze zich in het dekentje gaat vestigen. Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott® ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen. Daarmee is blijvend de voedingsbodem voor de huisstofmijt weggenomen.

Het blijft overigens aan te raden de hoes om de 3 à 4 maanden te wassen. Daar de huisstofmijt ook van huidschilfers leeft, voorkomt u zo dat ze zich alsnog (tijdelijk) in de hoes probeert te vestigen.