Wiegdeken Klippan Wol Bosdieren

Op voorraad
    Levertijd:1 - 4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Heerlijk warm wollen wiegdekentje van Klippan, aan de ene kant grijs met witte bosdieren en aan de andere kant wit met grijze bosdieren. Met rode gefestoneerde rand. 

Formaat: 65×90 cm
Materiaal: 100% eco wol 
Kleuren: grijs/wit en groen/wit

logo klippan wol eco wool

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wol productie. Tot vandaag is het onvoorstelbaar om te produceren zonder eventuele pesticiden in wol. Een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om de moeilijkheden van het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen eenmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk. Zij geven deze behandeling wanneer de schapen pasgeboren zijn.
Daarnaast mogen geen chemische stoffen worden gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces. Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk. Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol. 

Alle Klippan dekens worden in Riga in eigen weverij gemaakt.