Wiegmatras 40x80 - ABZ Comtex HR40 - 2e kans

    Levertijd:Niet meer leverbaar
  • Beschrijving
  • Meer

Koudschuim / 7 cm


Ongebruikt en onbeschadigd, maar wel uit de verpakking geweest.
Het matrasje is opnieuw in plastic verpakt.

De Comtex HR40 wiegmatras van ABZ zorgt ervoor dat je baby comfortabel en ontspannen slaapt. Deze babymatras is niet alleen comfortabel, maar voorkomt ook rugklachten en een afgeplat hoofdje door de soepele koudschuimkern. 

Merk: ABZ
Afmeting: 40 x 80 cm
Dikte: 7 cm
KenmerkenTijk:
- Afritsbaar
- Doorgestikte tijk van badstof (67% katoen, 33% polyester)
- Medicott (zuiver gemaakt katoen waardoor schimmel en huisstofmijt geen kans krijgt)
- Mosquito free

Kenmerken Kern:

- Soepele HR 40 soft koudschuim
- Zeer veerkrachtig

De matras is CFK- en weekmakerijvrij vervaardigd. Alle toegepaste materialen zijn volledig recycleerbaar. Bovendien op "hot melt" basis verlijmd, dus mens en milieuvriendelijk.

Onderhoudsadvies:

  • draai het matras regelmatig om
  • indien het echt nat is, laat het dan in de wind drogen
  • zorg voor voldoende ventilatie van het matras, dit ter voorkoming van schimmelvorming

 

Medicott is een reeks bewerkingen gericht op het zuiver maken van katoen bevattend doek. Een proces ontwikkeld door het ‘Steinbels-Transferzentrum’ in Reutlingen (D) onder leiding van Prof. Grüninger en uitgebreid getest door het ‘ECO-Umweltinstitut’ in Keulen.

De behandeling is in principe dezelfde als voor katoenen verbandmaterialen. Eerst wordt het katoen alkalisch behandeld en vervolgens op natuurlijke wijze gebleekt.

Op die manier wordt het katoen gezuiverd van alle stoffen die als voedingsbodem voor schimmels kunnen dienen. Het zijn juist die schimmels die de huisstofmijt nodig heeft om goed te kunnen leven.

Het proces is er dus niet op gericht rechtstreeks de mijt te bestrijden (met allerlei chemische producten*), maar door de verandering van het ‘milieu’ te voorkomen dat ze zich in uw matras gaat vestigen.

Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen. Daarmee is blijvend de voedingsbodem voor de huisstofmijt weggenomen.

*Chemische bestrijding is uit den boze, gezien alle negatieve effecten die daaromtrent bekend zijn (pesticiden,toxiciteit,allergene werking van   chemicaliën).

Bovendien is dit nooit een permanente oplossing. Deze laatste is ook het probleem met de meer natuurlijke methodes: na een aantal wasbeurten zal het effect verdwijnen.

Dat was de reden voor wetenschappers om te onderzoeken of er een permanente oplossing ontwikkeld kon worden.
Na jarenlange research ontstond de Medicott-methode.