Aanschuifbedje

Veel gestelde vragen

Aanschuifbedje / Troll Bedside crib

 

Is het aanschuifbedje wel veilig?

Ja, maar je moet hem natuurlijk wel veilig gebruiken:
- wieltjes vastzetten
- hekje omhoog schuiven als het kindje alleen ligt
- gescheiden beddengoed
- zodra je zelf gaat slapen kun je het hekje eenvoudig omhoogschuiven
Het bedje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:1996).

Kan ik het aanschuifbedje ook gebruiken als ik een boxspring heb?

Ja, het bedje is juist heel geschikt voor een boxspring. Het aanschuifbedje wordt niet aan de bedrand vastgemaakt, maar je schuift hem tegen het ouderlijk bed aan. Vervolgens zet je de wieltjes vast zodat hij niet weg kan schuiven. Door het geïntegreerde sluithekje is het extra veilig.

 

Is het mogelijk om het bedje aan het ouderlijke bed vast te maken?

Als de wieltjes op de rem staan kan het bedje niet van het ouderlijk bed wegschuiven. Sluit het hekje altijd zodra u bij het bedje weggaat.

Indien u het toch geen veilig idee vindt om het bedje zo aan het ouderlijke bed te zetten, dan kunt u gebruik maken van de bevestigingsmat.

 Deze antislipmat leg je onder de eigen matras. De spanbanden worden via de buitenkant van de poten aan elkaar vast geklikt. Het bedje kan daardoor ook weer makkelijk van het ouderlijke bed los gekoppeld worden.  

 

  

Ons bed heeft een brede bedrand. Wat nu?

Bij een brede bedrand zal er een ruimte open blijven waar geen matrasje ligt. Dit kunt u opvullen door een strook schuim of een opgerolde handdoek te gebruiken.

 

In de kraamtijd komt de ouderlijke matras hoger te staan dan die van het aanschuifbedje.

Dit is voor deze korte periode niet zo'n probleem. Het matrasje van het aanschuifbedje komt dan wellicht iets lager dan die van het ouderlijke bed, maar dat is wel te overbruggen. Het aanschuifbedje kun je dan het beste op de hoogste stand laten staan. Verhoging van het bedje is niet aan te raden vanwege kantel gevaar. Bij extra verhoging dient het bedje op een stabiele verhoging te staan en dient het bedje vastgemaakt te worden om kantelen te voorkomen.

 

Tot welke leeftijd kunnen babytjes in het aanschuifbedje liggen?

Het aanschuifbedje is gemiddeld te gebruiken tot de vijfde t/m negende maand, afhankelijk van hoe snel je kindje zich ontwikkelt. Wanneer een baby kan gaan zitten, knielen of zichzelf kan optrekken aan de spijltjes wordt het tijd voor een ledikant.

 

Heb ik een schroevendraaier nodig om het hekje er voor te schuiven?

Nee.
Het hekje wordt door palletjes in de zijkanten van het bedje geborgd. Door deze uit te trekken kan het hekje eenvoudig omhoog of omlaag worden geschoven. 

 

Kun je het alleen als kinderbankje gebruiken?

Nee, het bedje is erg robuust en zonder wieltjes kun je er zelfs met  2 volwassenen op zitten. 
Je kunt het hekje aan de voorkant dan eventueel ook in zijn geheel verwijderen.

 aanschuifbedje als bankje

 

 

 

 

 

En dan zijn er nog een aantal klanten die het bedje op een "creatieve" manier gebruiken:

- Als tweeling wieg. Tegen elkaar aan geschoven en met lijmklemmen gefixeerd maak je er een gezellige tweelingwieg van. Ook weer eenvoudig van elkaar te rollen als ze elkaar wakker houden....

- Als oplossing bij een baby met reflux klachten. Het bedje kan dan heel eenvoudig schuin gezet worden door de poten op een verschillende hoogte af te stellen.

 

Is het gebruik van de optionele hoofdbeschermer veilig?

De stichting wiegendood adviseert om geen hoofdbeschermer te gebruiken: "Als de baby met neus en mond tegen een zachte ‘beschermer aan draait, kan dat tot verstikking leiden. Dat geldt vooral voor jonge baby’s die nog te weinig controle hebben over hun hoofd en nekspieren om zich uit die positie te bevrijden." Indien u toch een hoofdbeschermer wilt gebruiken, dan dient u hier alert op te zijn zodra het kindje beweeglijker wordt, maar nog niet groot genoeg om zichzelf weer weg te draaien. 

Wij bieden het toch aan, want in veel omringende landen (Duitsland / België) is het wel gebruikelijk om een hoofdbeschermer te gebruiken.
De hoofdbeschermer geeft geborgenheid, en omdat hij niet rondom zit is er ook voldoende ventilatie.