Wiegmatras 40x90 - Naturalis Bamboe

Op voorraad
    Levertijd:1 - 4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Koudschuim HR40 / 7 cm
Aanschuifbedje Troll


Kies je voor de Naturalis® matras, dan kies je voor puur natuur.
Een matras met een kern van Naturalis® koudschuim en een Bamboo tijk. Al met al een matrasje waarbij zoveel mogelijk organic materialen zijn gebruikt, maar toch ook de voordelen van een koudschuim matras geven. Bovendien kan de tijk op 60 graden gewassen worden, wat bij veel andere biologische matrasjes niet mogelijk is.

De matraskern is gemaakt van veerkrachtig Naturalis® koudschuim (HR40) en zorgt voor een correcte ergonomische ondersteuning van je kind. Naturalis® is een schuim waarbij een deel van het fossiele materiaal wordt vervangen door natuurlijke rinicus olie. Rinicus is volledig biologisch afbreekbaar. Je kindje kan slapen op een ademende matras die ook nog eens bijdraagt aan een kleinere ecologischevoetafdruk.

Deze matras voldoet aan de strenge Oeko-tex normen (standard100 - 1810088) en aan de Europese veiligheidsvereisten omschreven in EN 16890.

oeko tex 100

Afmeting: 40 x 90 cm
De tijk is 40x90, maar het schuim is iets kleiner gesneden, zodat het matrasje ook goed in de aanschuifbedjes van Troll past. Daarmee komt de afmeting van het matrasje op ongeveer 39 x 89 cm uit.
Dikte: 7 cm
Tijk: 32% bamboe / 68% polyester, afritsbaar en machinewas op 60 graden
Kern: Naturalis® - Koudschuim HR40
Merk: Lokiton

Het matrasje is in België geproduceerd en speciaal op maat gemaakt onder ons huismerk Lokiton.
- CFK- en weekmaker vrij / niet verlijmd
- Alle toegepaste materialen zijn volledig recycleerbaar / afbreekbaar.

Onderhoudsadvies:

  • draai het matras regelmatig om
  • indien het echt nat is, laat het dan in de wind drogen
  • zorg voor voldoende ventilatie van het matras, dit ter voorkoming van schimmelvorming

logo lokiton

Medicott is een reeks bewerkingen gericht op het zuiver maken van katoen bevattend doek. Een proces ontwikkeld door het ‘Steinbels-Transferzentrum’ in Reutlingen (D) onder leiding van Prof. Grüninger en uitgebreid getest door het ‘ECO-Umweltinstitut’ in Keulen.

De behandeling is in principe dezelfde als voor katoenen verbandmaterialen. Eerst wordt het katoen alkalisch behandeld en vervolgens op natuurlijke wijze gebleekt.

Op die manier wordt het katoen gezuiverd van alle stoffen die als voedingsbodem voor schimmels kunnen dienen. Het zijn juist die schimmels die de huisstofmijt nodig heeft om goed te kunnen leven.

Het proces is er dus niet op gericht rechtstreeks de mijt te bestrijden (met allerlei chemische producten*), maar door de verandering van het ‘milieu’ te voorkomen dat ze zich in uw matras gaat vestigen.

Door deze uiterst grondige microscopische reiniging behoudt Medicott ook na vele wasbeurten nog steeds de eigenschap dat de schimmels zich er niet in kunnen vestigen. Daarmee is blijvend de voedingsbodem voor de huisstofmijt weggenomen.

*Chemische bestrijding is uit den boze, gezien alle negatieve effecten die daaromtrent bekend zijn (pesticiden,toxiciteit,allergene werking van   chemicaliën).

Bovendien is dit nooit een permanente oplossing. Deze laatste is ook het probleem met de meer natuurlijke methodes: na een aantal wasbeurten zal het effect verdwijnen.

Dat was de reden voor wetenschappers om te onderzoeken of er een permanente oplossing ontwikkeld kon worden.
Na jarenlange research ontstond de Medicott-methode.