Wiegdeken Klippan Wol Kat - Groen

Op voorraad
    Levertijd:1 - 4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Heerlijk warm wollen wiegdekentje van Klippan, aan de ene kant groen met witte katten en aan de andere kant wit met groene katten. Afgewerkt met een gefestoneerde rand. 
Deze deken is dichter geweven waardoor hij dikker en warmer is, en daardoor zeer geschikt voor de koude wintermaanden. Kan ook goed in de kinderwagen gebruikt worden. Daarnaast zijn deze dekens jacquard geweven waardoor de achterkant van de deken precies het negatief is van de voorkant.

Merk: Klippan
Formaat: 65 x 90cm
Materiaal: 100% Eco-lamswol
Type wol: Ecologische, duurzame en diervriendelijke wol, vrij van chemicaliën
Productie: Klippan spint, weeft en verft alles in de eigen Oeko-Tex® weverij
Keurmerk: Oeko-Tex® - Woolmark
Kleuren: groen/wit katten motief

logo klippan wol eco wool

Wasvoorschrift :Wol heeft van nature een vuilafstotende eigenschap en daarom is het niet nodig om de wollen dekens te wassen. Wij adviseren de dekens buiten “te luchten” wanneer het vochtig weer is.Als u het toch nodig vindt de dekens te wassen volg dan de instructies hieronder. - Dry cleaning only - strijken op een lage temperatuur.- Niet in de droger en geen bleek gebruiken.

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wol productie. Tot vandaag is het onvoorstelbaar om te produceren zonder eventuele pesticiden in wol. Een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om de moeilijkheden van het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen eenmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk. Zij geven deze behandeling wanneer de schapen pasgeboren zijn.
Daarnaast mogen geen chemische stoffen worden gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces. Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk. Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol. 

Alle Klippan dekens worden in Riga in eigen weverij gemaakt.