Ledikantdeken Klippan Wol Schaap Grijs

Op voorraad
    Levertijd:1 - 4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Heerlijk warm wollen babydekentje van Klippan, aan de ene kant grijs met witte schaapjes en aan de andere kant wit met grijze schaapjes. Tijdloos kwaliteits dekentje van natuurlijke materialen.

Kan door het grotere formaat ook in het ledikant gebruikt worden

Formaat: 90x130 cm
Materiaal: 80% eco wol / 20% biologisch katoen
Design: Bengt Lindberg
Kleuren: grijs/wit

 

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wol productie. Tot vandaag is het onvoorstelbaar om te produceren zonder eventuele pesticiden in wol. Een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om de moeilijkheden van het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen eenmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk. Zij geven deze behandeling wanneer de schapen pasgeboren zijn.
Daarnaast mogen geen chemische stoffen worden gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces. Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk. Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol. 

Alle Klippan dekens worden in Riga in eigen weverij gemaakt.