Wiegdeken Klippan Wol Eekhoorn groen

Op voorraad
    Levertijd:1 - 4 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Eco-wollen wiegdeken Eekhoorn is een lief dekentje met eekhoorntjes.
De wiegdekentjes zijn mooi afgewerkt met een festonsteek aan de randen.

Afmeting: 65 x 90cm
Materiaal: 100% Eco-wol
Kleur: Groen
Merk: Klippan


klippan eco wool

Wasvoorschrift:
Wol heeft van nature een vuilafstotende eigenschap en daarom is het niet nodig om de wollendekens en plaids vaak te wassen. Wij adviseren de dekens buiten “te luchten” wanneer het vochtig weer is.
Als u het toch nodig vindt de dekens of plaids te wassen volg dan de instructies hieronder.
- Dry cleaning only - Strijken op een lage temperatuur.
- Niet in de droger en geen bleek gebruiken.

 

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wol productie. Tot vandaag is het onvoorstelbaar om te produceren zonder eventuele pesticiden in wol. Een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om de moeilijkheden van het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen eenmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk. Zij geven deze behandeling wanneer de schapen pasgeboren zijn.
Daarnaast mogen geen chemische stoffen worden gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces. Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk. Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol. 

Alle Klippan dekens worden in Riga in eigen weverij gemaakt.